Nicsak ki csúsztat megint?

Valamit tisztázzunk az elején. Korrekt dolog, hogy városunk polgármestere elolvasta, sőt, még válaszolt is az (Ámok)-futás teljesítmény című cikkre. Ebben öt pontban fogalmazta meg, mivel nem ért egyet. Sajnos azonban – mint az már szokás Oroszlányban – ismét csúsztatások, hamis adatok jelentek meg Takács Károly anyagában, amit most már tényleg rendbe kellene tenni.

1. A Skoda bizony közel 8 millió forintba került az oroszlányi adófizetőknek. Lehet persze trükkközni, hogy beszámították a régi (3 éves) kocsit az árba, de megkérdezem: az kinek a pénzéből lett vásárolva? A város pénzéből, így aztán senki se rohanjon a szalonba 5 millióért Skoda Superb-et vásárolni, mert az a vágyak birodalma.

2. Hány éves az eladott Ford? Takács úr ezt írta: „A Ford 4 éves és közel 190 km-t futott” – itt nyilván 190 EZER-re gondolt. Nos, a Ford 2008 novemberében érkezett meg, így mindenki maga is kiszámolhatja, hogy a leadáskor, 2012. március 5-én hány éves volt – rendkívül messze a 4 évtől, azt a szülinapját majd novemberben ünnepeli új tulajdonosánál. Az már csak hab a tortán, hogy leadáskor 132-ezer km volt az órájában. Hát, ez is messze van a cikkben leírtaktól.

A 3-4. ponttal nem foglalkozom, mert – ellentétben a polgármesterrel – én nem kívánom senki személyiségi jogait megsérteni.

Az 5-ik pontban a fogyasztásról olvashatunk értekezést: „a Skoda 6 l/100 km es fogyasztásával szemben a Ford 10 l/100 km-t fogyasztott”. Nem tudom, honnan vette az adatokat a polgármester úr, az azonban biztos: a gyárilag kiadott gépkönyvek tanúsága szerint a Ford átlagfogyasztása 7,9 l/100 km, a Skodáé 6,2 l/100 km.

Végül, de nem utolsó szempont a költségek alakulásának elemzésekor, hogy tavaly egy Ford Focus is szolgálatba állt, ennek minden anyagi vonzatával. Arra pedig magam is kíváncsi lennék, ki és mikor használta nyári üdülésre a szolgálati autót, remélem erre konkrét választ ad Takács Károly.

Rajnai Gábor

A bejegyzés kategóriája: Oroszlány
Kiemelt szavak: , , , .
Közvetlen link.

Nicsak ki csúsztat megint? bejegyzéshez 6 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?