Utazás az ismeretlenbe?!

Több olvasónk is felhívta arra a kétségkívül érdekes tényre a figyelmünket, hogy hiába téma hetek óta Takács „Marco Polo” Károly kiemelkedő aktivitása a hivatali autóhasználat terén, a részleteket mégis sűrű homály fedi. Továbbra is kínzó kérdés, hogy hová, mi célból, és főleg milyen eredménnyel tett meg tavaly 70.000 km-t a város érdekében.

Hiába volt egy anyag az Új kéthetesben vagy itt a honlapunkon, hiába reagált Takács úr írásban a cikkünkre, hiába a képviselői interpellációk, nem és nem tudjuk mivégre is pöfögött el a hivatali autó több milliót.

Hiába állítja a polgármester úr, hogy csak és kizárólag hivatali célokra használja az autót, a konkrétumok hiánya sajnos mindenféle találgatásokra ad okot. Egyesek látni vélték, hogy Takács úr gyermekeit olykor-olykor a hivatali sofőr szállítja a hivatali gépkocsival iskolába. Mások tudni vélik, hogy Fidesz kongresszusra is a hivatali autó vitte a polgármester urat. Mondják azt is, hogy leginkább a vállalkozása ügyeiben utazik ennyit, és nem annyira a város érdekében. Mi ezt természetesen nem akarjuk elhinni, de kétségkívül furcsa, hogy polgármester urunk egyedül többet megy, mint öt másik polgármester együttvéve.

És ugye az eredmények

A város két legfontosabb problémája a szennyvíztelep üzemeltetésének elvesztése, illetve a távfűtés jövője. Ha a polgármester úr ezekben az ügyekben ment ennyit, akkor a címben szereplő Tátrai Band sláger egy másik sorát is idecitálhatnánk, miszerint: „Utazás a semmibe”. Mert a tavaly év végén megszületett viziközmű törvény és a Magyar Energia Hivatal hivatalos álláspontja szerint a szennyvíztelep üzemeltetési jogát, és annak összes hozadékát sajnos legkésőbb 2014-ben elveszítjük. Pedig mi már tavaly nyáron szóltunk, hogy tenni kell valamit, amire persze a polgármester úr pánikkeltéssel vádolt minket

A távfűtés jövője is kétségbeejtő: a jelenlegi állás szerint egy megfizethetetlen áron termelő gázmotoros fűtőművet akarnak a nyakunkba sózni. Szóval nem gondolnánk, hogy Takács úr ezért utazott ennyit. De akkor vajon miért? Megtudjuk-e valaha, vagy kénytelenek leszünk azoknak hinni, akik szerint hosszú utazásai során többnyire a saját céges ügyeit intézi, illetve olyan fórumokon reklámozza magát, melyeknek közük nincs a mostani feladatához, de jó kis előjáték arra az esetre, ha másodszor nem választanák meg?

A bejegyzés kategóriája: Oroszlány
Kiemelt szavak: , , , .
Közvetlen link.

Utazás az ismeretlenbe?! bejegyzéshez 6 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?