Mindent visznek!

Lassan már azon kell gondolkodni, lesz-e értelme a továbbiakban az önkormányzatoknak, hiszen nemcsak anyagilag lesznek a jelek szerint kivéreztetve, de legértékesebb ingatlanjaiktól is búcsút vehetnek.

Mint arról már ez oldalon beszámoltunk, az már szinte bizonyos, hogy az állam elveszi a város iskoláinak irányítását, azonban azok fenntartása továbbra is a mi feladatunk – tudja, mint amikor Ön fizeti lakásának rezsijét, de hogy ki lakjon benne, azt más határozza meg. A tervek alapján a szennyvíztelep sem lesz kizárólagos tulajdonunk, pedig ezek karbantartásához, felújításához, fejlesztéséhez nem kis összeggel járultak hozzá a város lakói. Aztán itt a legújabb szóbeszéd: államosítják a termálfürdőket és uszodákat.

Na, de ne a szóbeszéddel foglalkozzunk, maradjunk a bizonyosságnál, márpedig az biztos, hogy állami gyámság alá kerül a Rendelőintézet és Ápolási otthon. Az elfogadásra váró törvény rendelkezik az egészségügyi intézményekhez köthető települési önkormányzati vagyon és alapítói és fenntartói jogok állami átvételének időpontjáról, valamint rendezi a jogutódlást. Az Uniós támogatások kivételével az önkormányzatok általános jogutóda a Magyar Állam, melyet a kijelölt szerv képvisel harmadik személyekkel szemben.

2013. január 1-jével állami tulajdonba kerülő egészségügyi intézmények:

  1. Szarvasi Szakorvosi Egészségügyi Szolgáltató Kft
  2. Kapuvár, Lumniczer Sándor Kórház-Rendelőintézet
  3. Kunhegyes, Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egészségügyi Szolgáltató Kiemelten Közhasznú Nonprofit Kft.
  4. Oroszlányi Szakorvosi- és Ápolási Kft.
  5. Dorogi Szent Borbála Szakkórház és Szakorvosi Rendelő Kht.
  6. Nagykőrös Város Önkormányzat Rehabilitációs Szakkórháza és Rendelőintézete
  7. Veresegyház, Misszió Egészségügyi Központ Nonprofit Kft.
  8. Szentgotthárd Város Önkormányzata Rendelőintézet
  9. Sárvár Önkormányzati Kórház
  10. Zirc Városi Erzsébet Kórház Rendelőintézet

Dorogon hatalmas balhét csapott az önkormányzat az újabb einstand megismerésekor, s bár senkinek ne legyen kétsége, hogy „azemberek” véleménye mit sem számít a Nemzeti Együttműködés Rendszerében, legalább megpróbáltak protestálni, nem úgy, mint Oroszlányban, ahol béna kacsaként nézik a város vezetői, hogyan semmizik ki a települést.

A bejegyzés kategóriája: Komárom-Esztergom megye, Magyarország, Oroszlány
Kiemelt szavak: , , , , , , , , , , , .
Közvetlen link.

Mindent visznek! bejegyzéshez 3 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?