Tiszta vizet a pohárba!

Bár az ellenzék általában nincs döntési pozícióban, mégis nagyon nagy a felelőssége. Ha jól akarja végezni a dolgát, akkor a legfontosabb feladata a mindenkori hatalom fölötti ellenőrzés gyakorlása. Ennek megfelelően kötelessége rámutatni a hatalom által elkövetett hibákra, és ha visszásságokat tapasztal, mindent el kell követnie annak érdekében, hogy felfedje azokat.

Ennek szellemében mindaddig újra meg újra meg kell kérdeznünk helyi vezetőinket bizonyos ügyekben, amíg érdemi választ nem kapunk kérdéseinkre. Éppen ezért bármennyire is unjuk, századszor is feltesszük a kérdést:

Tisztelt Polgármester Úr!

Legyen szíves végre elárulni, hogy hova és milyen ügyekben autózott el tavaly 70.000 km-t? Miért kellett több mint 4millió Ft-ot üzemanyagra költeni? Mi önökkel ellentétben nem szeretjük politikai ellenfeleinket ok nélkül feljelentgetni, de ha századjára sem ad érdemi választ, azt kell feltételeznünk, hogy a hivatali autóval nem mindig a törvényes úton haladt. Rendkívüli módon örülnénk, ha menetlevelekkel alátámasztva például azt mondaná:

„Igen, kedves uraim, tavaly minden munkanapon Budapestre utaztam a miniszterelnök úrhoz, hogy meggyőzzem, ne államosítsák városunk jól működő intézményeit, vagyonát. Ne vegyék el a szakrendelőnket, szennyvíztelepünket, iskoláinkat, inkább tegyék lehetővé egy korszerű fűtőerőmű építését. Valóban, ezért utaztam mintegy 200 alkalommal Budapestre, ami mintegy 36.000 km.

A fennmaradó 34.000 km-t pedig a város jelenlegi és jövőbeni fejlesztésekkel jelentősen megnövekedő igényeit is biztonságosan kiszolgáló, városi tulajdonba kerülő fűtőerőmű, kedvező- és finanszírozható költségű megépítésének érdekében autózgattam el. A mások számára indokolatlannak tűnő több ezer kilométer költségei milliószorosan megtérülnek majd, annak az erőműnek a működése során, amelyet a kedvező hitelek, és állami támogatások után épít szeretett városunk, mindannyiunk megelégedésére.”

Továbbra is várjuk megtisztelő és kielégítő válaszát, amelyet előre is köszönünk!

A bejegyzés kategóriája: Oroszlány
Kiemelt szavak: , , , , , .
Közvetlen link.

Tiszta vizet a pohárba! bejegyzéshez 4 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?