Pánik a Rákóczi úton

Kis városunk polgármestere a minap megjelentett egy jegyzetet facebook-os oldalán, ahol felháborodásának ad hangot. A felháborodás oka az, hogy az oroszlányi szocialisták kikérték a menetleveleket, és átolvasták azokat. Kíváncsiak voltak arra, hogy Takács Károly a város pénzén merre és mennyit autózik, és hogy térül meg a város egyik új beruházása, a polgármester új autója.

Ez nem tetszett Takács Károly úrnak és valami mérhetetlen flegmasággal kezeli a dolgot. Elmondása szerint új belső ellenőröket kapott, akik elemezni szeretnék a gépkocsi használatát. Meglepődne a polgármester úr, hogy a helyi lakosokat mennyire érdekli az, hogy merre és mennyit jár a hivatali autóval, ugyanis az autót a város polgárai tartják fenn. Ilyen üzemanyag árak mellett szerintem igenis fontos a futásteljesítmény.

Erről nagyon sok cikk van az oroszlányi MSZP honlapján, így nem is szeretnék erre részletesen kitérni. Takács Károly publikált önvallomásához szeretnék hozzászólni. Takács úr szerint a helyi szocialisták meg akarták félemlíteni a hivatal dolgozóit. A szó szerinti idézet: „Nagyon fontos ez gondosság, hiába ellenőrizni kell a Hivatalt is és polgármestert is hátha valami ‘maszek’ célra használja a gépkocsit, s mellesleg illik kellő bosszút állni azért – és feltartani és megfélemlíteni a hivatali munkatársaimat -, mert nem fogadtuk el az átvilágítási rendőrségi nyomozás lezárását!

A vizsgálatot tudtommal ügyészségi felügyelet mellett folytatták le, de ezt tudni kellett volna a polgármester úrnak, mivel ő tette a feljelentést. Bár ez ügyben erősen ködösít, egyik nyilatkozata üti a másikat! El kéne dönteni, hogy ő tette a feljelentést vagy a tanácselnök helyettes, esetleg ők közösen vagy a hivatal! Mert nem mindegy és nem illik másra tolni a felelősséget. A megfélemlítés kérdése azonban felmerül ebben az esetben!

Mit tettek a szocik tulajdonképpen? Éltek a törvény adta lehetőségükkel és megnézték, hogy a városlakótól beszedett közpénz egy része hová lett elköltve a kérdéses időszakban. Tulajdonképpen teljesen jó ellenzéki magatartást tanúsítanak, hiszen a jelenleg regnáló hatalmat ellenőrzik. És mi történik? Megjelenik az udvari fotós, a VértesTV, meg a „független” sajtó! Gyorsan világgá kell kürtölni, hogy mit is tesznek ők, mire készülnek. Szerencse, hogy Takács úr nem idézte legfőbb vezetőjét és nem kiáltott ellenforradalmi gócpontot Oroszlányban!

És szögezzük le, hogy szocialisták nem egy másik céget bíznak meg több millió forintért és nem rohangálnak egyből az ügyészségre. De úgy tűnik ezzel is baj van! Minden baj, amit az ellenzék csinál, az pedig elvből bukott ötlet, hogy valaki a város önjelölt Marco Polo-ját ellenőrzi. Nem szokott hozzá, vagy legalábbis nem az ellenzéktől! Szokták mondani, hogy a túlzott küldetéstudat hatalommal kombinálva veszélyes lehet, és milyen igaz, az egészségre kimondottan káros!

Kiemelnék egy másik gyöngyszemet Takács Károly írásából: „Nem kell semmi időt sem kímélni – egész nap jegyzetelnek -, mert hiába ez a legfontosabb a város életében! Végül is illik megfelelő módon keresni a lejáratási esélyt!” Városunk első embere azt firtatja, hogy mi a legfontosabb a település életében. Ezt lehet nem az ellenzéken kéne számon kérni, hanem saját magán és udvartartásán. Az ellenzék egy demokráciában az ellensúly, Oroszlány jelenlegi irányítója pedig jó esetben tudja, hogy mi a fontos. Úgy látszik, nem ismeri mindenki a demokrácia játékszabályait!

Egy újabb gyöngyszem a szövegből: „Végül is segíteni kell a polgármester munkáját az ellenzéknek is! Ez végül is sokkal fontosabb ugye, mint pl. a mai tárgyalás a VÉ ZRt. és az Erbe munkatársaival a város távfűtésnek jövőjéről, nemde?” A volt munkahelyem nevét azért illik tudni helyesen leírni, de úgy tűnik a Fideszben alapkövetelmény a smittizálás! Két helyi emberből azért csak összeáll egy smittpali! Egyrészt van a helyi dr/Dr/Phd, aki mégsem az, másrészt pedig a főnyelvész! 🙂

És összegezve: Ne kérjünk olyat számon az ellenzéken, ami nem az ő dolga! És elhiszem, hogy izgatottá válik valaki, ha átlagban napi majdnem 300 km-t számon kérnek rajta, de nyugodjunk meg, és átgondoltan írjuk le a gondolatainkat. Ha még úgysem megy, akkor adjuk oda az írást a sajtósnak, aki valamit hátha összehoz belőle!

Megmondom őszintén, hogy nem tetszik a kettős mérce. Az egyik oldalon több millió forintos tanulmányt készítünk, ide csődítünk mindenkit, és jól lejáratjuk politikai ellenfeleinket. Emlékezzünk arra a szavazásra, amikor arról döntöttek, hogy legyen-e vizsgálat. De többet nem segítek az energetikai nyelvészprofesszornak, a végkövetkeztetést vonja le Ő!

Takács (Marco Polo) Károly jegyzetének eredeti képe

A műveltséget jelölő részek pirossal kiemelve!

Takács polgármesternek segítségül bemutatjuk az általa is vezetett társaság cégkivonatát:

Vértesi Erőmű Zrt. cégkivonatának másolata

 

A bejegyzés kategóriája: MSZP, Oroszlány
Kiemelt szavak: , , , , , , , , , , , , , , .
Közvetlen link.

Pánik a Rákóczi úton bejegyzéshez 5 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?