Gurul a gyógyszer – III.

Mintegy kéttucatnyi kerékpáros gyülekezett szombaton délután az oroszlányi Bányász Klub előtt, hogy közös kerekezéssel hívják fel a figyelmet a kerékpárút fontosságára. A bringások között ott volt Rajnai Gábor polgármester is, aki elmondta: a tervek készek, s reményei szerint hamarosan megtörténik az út kijelölése is. Mivel elég szélesek a város járdái, így azokra festik fel a figyelemfelkeltő, megkülönböztető jeleket. Az Oroszlányi Sportegylet túraszakosztálya által szervezett program résztvevői a Rákóczi út – Takács Imre út – Majki utca – Majk útvonalat tekerték végig oda-vissza, hogy minél hamarabb kihajtsák a bringautat.” – olvasható a világhálón a két évvel ezelőtti, 2010. szeptemberi beszámoló.

Aztán új városvezetést választott Oroszlány népe, s a kerékpárút kivitelezését azonnal leállíttatták. Azóta eltelt két év, és igazán jó érzés volt olvasni a beszámolót arról, hogy a napokban lerakták az alapkövet, sőt, egy hatalmas fűzfa árnyában egy időkapszulát is elhelyeztek: „A rendezvényen elhangzott Takács Károly polgármesteri üzenete 2037-be. London egyik kerületéhez hasonlónak szeretné látni Oroszlányt 2037-ben. Ez a cél nem irrealitás az ő fejében, eléréséhez szívós városmenedzselési munkára van szükség, amelyre felkéri leendő utódját is. Papp Péter alpolgármester részletesen ismertette az alapkőbe, vagyis egy hengeres tartályba elhelyezett időkapszula tartalmát, 2012 üzeneteit a jövőnek. Az időkapszulában elhelyezték a kerékpárút tervrajz-dokumentációját, a polgármesteri üzenetet, digitális fotókat, videófelvételt a jelenlegi Rákóczi útról, prospektust a városról, a városi és a megyei lap egy példányát.”

Hogy ez a londoni agyrém hogyan jutott eszébe településünk első emberének, azt fel nem foghatom, mint ahogy azt sem, milyen értéket képvisel a városi újság, így csak abban bízom, 2037-ben senkinek sem jut eszébe kiásni és elolvasni az időkapszulában elhelyezett magvas gondolatokat – hogy miért éppen 2037-ben, na azt végképp nem tudjuk meg! Ez esetben legalább nem kell majd szégyenkeznünk.

Aztán alig, hogy kicsit megnyugszom, újabb ötlet kezd megvalósulni: „Megkezdődnek a Vértessomlót Majkon keresztül Oroszlánnyal összekötő út fejlesztési, stabilizálási munkálatai. A beruházásról tavasszal döntött a város, melyet Vértessomló önkormányzata is támogatott.” Ez utóbbi fél mondathoz megjegyezném, hogy Somló olyannyira támogatta az utat, hogy egy fillért sem adott a beruházáshoz, így az ő területére jutó mintegy 12 milliót is a mi zsebünkből fizetik ki a terv kigondolói.

A „gazdák” gondos szeme ügyel a részletekre

Mint a város weboldalán olvasom: „Czunyiné dr. Bertalan Judit képviselőasszony az ünnepségen kijelentette: örömteli, hogy városunknak vannak fejlesztési tartalékai, hogy képes önerős beruházásokra is. A somlói útfejlesztés egy komplex turisztikai fejlesztés része, amely megteremti a kerékpáros turizmus infrastruktúráját a várgesztesi vártól Vértessomlón és Majkon keresztül, az oroszlányi kerékpárút fejlesztéssel együtt egészen a vértesszentkereszti apátsági romokig.” – eddig jutva aztán elkezdem keresgélni a gyógyszeremet, meg kutatni, vajon kinek van arra felé telke, birtoka (a kérdést a kommentelő gazda88 tette fel a kemma.hu oldalon), és eszembe jut az itt megjelent, Gurul a gyógyszer – II. szerzőjének írása: „Összegezve tehát: a jelek szerint Oroszlány költségvetésében bőven elfér minden felesleges beruházás, mivel ez az a hely, amit a spanyol konkvisztádorok nem találtak meg: Eldorádó! Bátran bíztatok mindenkit, hogy találjon ki minél nagyobb marhaságot, mert biztos vevőt talál ötlete megvalósításához a városvezetésnél!

A bejegyzés kategóriája: Oroszlány
Kiemelt szavak: , , , , , , , , , , , , .
Közvetlen link.

Gurul a gyógyszer – III. bejegyzéshez 2 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?