A bohózat tragédiája

Előre elnézést kérek azoktól, akik számára a vulgarizmus bántó, esetleg megbotránkoztató dolog, de sajnos azzal kapcsolatosan, amit minap tapasztalni lehetett városunk weboldalán ez talán megbocsátható bűn. A mindenbe beleszarás és a felelőtlen „felelős” viselkedés úgy látszik már semmit nem kímél. Nem számít a kegyelet, nem számít, hogy akik nevében eljárunk, talán többet érdemelnének! De a szakmai elvárásoknak megfelelés is már réges-régen a bányászbéka tompora alatt van, de egyes közpénzből fizetett kontároknak már ez is megközelíthetetlen magasság.

Amikor egy állami szervezet (kormány, önkormányzat, gazdálkodószervezet) hivatalos közleményt tesz közzé, akkor még a pórnép is tudja, hogy annak vannak bizonyos formai és tartalmi megkötései. Hogy a tartalom és a forma valamilyen hivatalos, esetleg szabályozott módon megfogalmazott elvárásoknak meg kell, hogy feleljen. Főleg akkor, ha a közlemény célja egy roppant fontos feladat megvalósítása, amely mindenkitől komoly áldozatvállalást várna el.

No ezt a komolyságot és áldozatos hozzáállást csak éppen azoktól nem kapta meg a téma, akiktől pedig 1000%-ban elvárná az ember. A dokumentumot jegyző szervezet kuratóriumától, annak első számú felelős vezetőjétől, a felhívást közzétevő szakemberektől és végül a város weboldalát gondozó szervezet szakembereitől.

A minap jelent meg városunkban dr. Balogh Tibor doktor úr nevét viselő Egészségügyi Alapítvány pályázati felhívása, amely korábban is több, az egészségügyi ellátáshoz kapcsolódó támogatást biztosított a rászorultak és igénylők számára. Az idei felhívás azonban mindent felülmúló tróger módon került közzétételre, megszégyenítve ezzel településünk egyik, évtizedeken át áldozatos munkát végző, nagy megbecsülést kiérdemlő orvosának emlékét.

Többszöri átolvasás után sem sikerült ugyanis értelmeznünk a felhívás 2. oldalától a 6. oldalig megjelenő tartalmat. Nem egészen értettük, hogy mit keres egy ilyen pályázati felhívásban egy építőanyag nagykereskedés 2007. évi reklámanyaga! Pillekönnyű Gerard tetők, Tondach cserepek és kémények! De ugyan ilyen zavarónak éreztük a padló- és felületszigeteléssel kapcsolatos ajánlatokat is, nem beszélve díszkertekben alkalmazható rendkívül kedvező homokkövekről.

Egyszerűen gyalázatos, hogy sem a kuratórium elnöke, sem a hivatal erre a célra fizetett „szakembere”, sem pedig a város weboldala számára informatikai szolgáltatásokat biztosító szervezet egyetlen tagja sem volt képesek legalább egyszer tanulmányozni azt az anyagot, amelynek célja, hogy egy nemes ügy érdekében létrejött szervezet tagjai és támogatói eredményesen megvalósíthassák mindannyiunk számára fontos tevékenységüket.

A bejegyzés kategóriája: Oroszlány
Kiemelt szavak: , , , , , , .
Közvetlen link.

A bohózat tragédiája bejegyzéshez 3 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?