Ugrik a nyúl

nyulElőző cikkünkben írtunk arról, hogy Oroszlány város baloldali városvezetése az idei évi költségvetésben havi 10.000 Ft cafateria-t biztosított azoknak az állami közalkalmazottaknak, akik a KLIK alkalmazásába kerültek. A 2015. februári képviselő-testületi ülés végén Vargáné Vojnár Katalin (FIDESZ) bejelentést tett, mely szerint egyeztetett Czunyiné Bertalan Judittal, a térség országgyűlési képviselőjével és már kész is a szerződésminta, ami alapján el fog jutni a támogatás az oroszlányi pedagógusokhoz. Ennek mi is örülünk, hiszen a cél az volt, hogy a városban dolgozó közalkalmazottak részesüljenek egyenlő bánásmódban.

A helyi baloldali kezdeményezés lenyúlására való törekvés azonban felvet egy másik fontos kérdést. 2014 januárban lépett életbe az a kollektív szerződés, ami szerint havonta jár cafateria a KLIK alkalmazottainak. A keddi testületi ülésen kiderült, hogy a köznevelési államtitkárság gyorsan tud intézkedni mások költségvetésének terhére, de nem ennyire hatékony, ha a forrást saját magának kell biztosítania a feladat végrehajtásához.

Kíváncsiak leszünk arra, hogy a KLIK mások kötelezettségvállalásai mellett a sajátját hogyan tartja be, azaz mikor fogja megkapni az ország összes állami (KLIK) közalkalmazottja a tavaly január óta nem rendezett cafateria-t?

A bejegyzés kategóriája: Magyarország, MSZP, Oroszlány
Kiemelt szavak: , , , , , , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?