Meghülyült az ország?

Vagy csak a zembereket hülyítik? Mi meg sunnyogunk, sumákolunk, azért magunk között megbeszéljük, amitől semmi sem változik és minden folyhat a maga kerékvágásában. Várjuk a megváltó 2014-et, amikor majd valószínűleg a matematikusok kerülnek hatalomra, mert ők ki tudják számolni, hogy hogyan lehet nyerni, győzelemre vinni egy ígérethalmazt vagy egy „nemígérgetést”. A magyar szürkeállomány világhírű, de nem tudja kitalálni, hogy ezt a sok okosságot hogyan lehet összeadni és kiszűrni a sok debil intézkedést, alkalmatlan egyént a vezetésből, sőt elérni, hogy oda se kerüljön.

A minap a Jobbik miatt fordult az amerikai kongresszus ötven tagja Orbán Viktorhoz. A képviselők levele szerint a magyar vezetőknek szót kell emelniük az antiszemitizmussal szemben. Válaszul a nagyfőnök az amcsikat teszi felelőssé a kuruc infóért. Valaki még azt is hozzáteszi, hogy a kormányzáshoz nem volt kötelező történelemórára járni.

Kuksol az ország, pedig állítólag a többség szerint rossz irányba mennek a dolgok. Nemzeti konzultációnak neveznek egy sok százmilliós pénzkidobást, ami nem is konzultáció, hanem hűtlen kezelés, mert ezt az ügyet meg lehetett volna oldani egy fillér nélkül, hiszen a weben, a médián keresztül fel lehetett volna tenni az egyébként már eldöntött kérdéssort. Rémhírek keringenek egyébként az „összeírás” kapcsán, mármint aki a kérdőívet visszaküldi, meg aki nem, és nő az aggodalom, szaporodnak a találgatások.

A kis elmélkedés lényege azonban, hogy vezetőink szerint jogállamban élünk. Végül pedig azért bízzunk abban, hogy mindenki elnyeri méltó jutalmát és büntetését.

A bejegyzés kategóriája: Magyarország, Nemzetközi
Kiemelt szavak: , , , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?